top of page
Anker 1

Research voor speelfilm Layla M.

Ik deed de research voor de speelfilm Layla M. Het is de Nederlandse inzending voor de Amerikaanse Oscarnominaties in 2018. In 2017 won de film in Nederland twee Gouden Kalveren. Ook kreeg ze de Fritz Gerlich Prize op het Filmfestival van München. Een jaarlijkse prijs vernoemd naar een journalist die zich verzette tegen het opkomend bewind van Hitler. De prijs wordt uitgereikt aan een film die mensenrechten of intolerantie in beeld brengt.

 

Het was fantastisch om in 2012 bij de geboorte van een karakter op het witte doek betrokken te zijn. Mijn opdracht was om vanaf de eerste dag van de creatieve ontwikkeling, het proces van radicalisering en alles wat daar bij komt kijken, te verbinden met het verhaal. De jarenlange samenwerking met Mijke de Jong (regisseur) Jan Eilander (script) en de producenten van Topkapi Films was fantastisch.

 

Ook op zoek naar research voor een verhaal, documentaire, film of script? Hoe meer creatieve verbeelding over maatschappelijke thema's hoe mooier! 

 

Stuur me een een bericht:

Hoera! Mijn boek:

 

'Heb je een boze moslim voor mij?' Over inclusieve journalistiek 

 

is gepubliceerd bij Amsterdam University Press. Het boek gaat over het gebrek aan diversiteit in de journalistiek en hoe het beter kan. Ik schreef het samen met onderzoeksjournalist Zoë Papaikonomou.

Meer weten? Stuur me een bericht: 

9789462988781_web.jpg

Lees hier mooie recensies over Layla M. 

De research voor Layla M. – Het verhaal achter de film

 

Ik schreef deze lezing voor een bijeenkomst met jongeren in Mechelen (België) in aanwezigheid van de leukste de-radicaliseringsambtenaar van België en geweldige jongerenwerkers. Het gaat over hoe je research doet naar radicalisering voor een film. 

Wilt u de tekst gebruiken ter inspiratie? Leuk! Publiceren zonder mijn toestemming mag niet. U kunt me hier een bericht sturen: 

bottom of page